Dana Rogoz


Tanara actrita Dana Rogoz a.k.a Abramburica s-a nascut la data de 26 septembrie 1985 in Bucuresti. A debutat la varsta de 9 ani juca rolul Abramburicai in serialul TV Abracadabra difuzat de Pro TV. A absolvit Liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti. Vedeta a absolvit cu nota 10 cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Dana s-a pregatit cu multa seriozitate pentru examenul de licenţa, pentru ca de multe ori in timpul zilei avea diverse filmari, noptile din ultimele saptamani au fost dedicate în totalitate studiului. Pentru obtinerea diplomei de licenta, a avut de sustinut patru probe, iar una dintre ele a reprezentat-o rolul intr-o piesa de teatru. Prezentatoarea emisiunii „De Suflet” a interpretat rolul Hipolitei din „Visul unei nopti de vara”, spectacol pus in scena de Florin Zamfirescu si a fost si Zoia in „Chiritele”, piesa regizata de Magda Catone. Frumoasa prezentatoare a marturisit ca facultatea i-a adus foarte multi prieteni si multe lucruri frumoase, motiv pentru care este nostalgica la gandul ca aceasta perioada din viata ei s-a incheiat. Are ca hobby-uri: inotul, plimbarile cu rolele si schiatul iarna la munte.

:: La varsta de 3 ani a intrat in grupul Minisong, sub conducerea lui Ioan Luchian Mihalea.
:: A urmat un an la Teatrul Evreiesc de Stat, unde canta si unde a descoperit-o Cristi Rotaru, cel care a adus-o la ProTV.
:: La 9 ani juca rolul Abramburicai la ProTV. :: Incepand din 2001, a prezentat rubrica meteo in cadrul Stirilor PRO TV de la ora 17.30.
:: A jucat intr-un lung-metraj in regia lui Andrei Blaier, „Dulcea sauna a mortii”.
:: Actrita de teatru in piesa „Exercitii de stil” la Teatrul Bulandra.
:: Mimi Curca din sitcomul „La Bloc” si din „Fete cu lipici” difuzate de PRO TV.

In anul 2007 a fost membru al juriului la concursul Dansez pentru tine (Bailando por un sueño) din Mexic

În anul 2008 a început să joace rolul lui Ingrid în serialul Îngerasii, difuzat pe canalul „Acasă”.

In prezent prezinta  emisiunea „De suflet” pe Pro Tv International , si joaca in serialul „State de Romania” în rolul fetei primarului, Andreea Popeanga .

Citate :

– „Imi simt inima si sufletul pline. Intrebari si concluzii, sentimente confuze, dorinte… Am fost la teatru in seara asta la “Pescarusul”. Am si acum un nod de plans in gat si in palme simt inca vibratia aplauzelor. Nu incerc deloc sa fiu poetica, ci doar sa va exprim ce simte o studenta la actorie ca mine cand se ridica in picioare la final si aplauda un spectacol reusit.”

Surse cinemarx si wikipedia

Enjoy,

J.

Reclame

3 gânduri despre „Dana Rogoz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s